Maylo

Kategorier
Guides

Hvad koster det at renovere badeværelset

Det koster i gennemsnit 60.000 kr. at renovere et almindeligt badeværelse, men prisen kan variere fra 30.000 – 120.000 kr. afhængig af hvad du skal have lavet, og hvilke materialer du ønsker rummet skal udstyres med. Hvis du skal have ombygget badeværelset, så det blive 1-2 kvm. større, kan prisen snildt komme op over 100.000 kr. Det er svært at give et bud på hvad et badeværelse koster hvis man ikke har haft en murer ude for at se på opgaven. Prisen er ofte billigere hvis du skal have det lavet på lolland, fremfor i Nordsjælland.

Gennemsnitsprisen på ombygning af lille badeværelse er 100.000 kr. Ombygningen kan være en god måde at gør boligen mere attraktiv, specielt hvis badeværelset er dårligt indrette i forvejen, eller meget småt. Så har man mulighed for at rykke rundt på det hele og tage noget plads fra et nærliggende rum. Det betyder meget at få nogle flere kvadratmeter til badeværelset, hvis det nuværende kun er 2-3 kvm. Hvis du vil ombygge badeværelset med henblik på et salg, vil jeg anbefale at du fravælger rigtig dyre klinker og sanitet. Du får simpelthen ikke det samme for det, som du har givet. Husk at vælge nogle farver, der ikke er for voldsomme, da det kan skræmme mange købere væk.

Hvad koster renovering af lille badeværelse

De fleste små badeværelser måler cirka 1.5 – 2.5 m2. Specielt i lejligheder er badeværelserne ret små, da man hellere vil bruge noget af den kostbare plads på rum, der har mere behov for det. Prisen på renovering af et lille badeværelse kan svinge mellem 30.000 – 100.000 kr totalt. Igen kommer det an på hvor meget du skal have lavet og hvilke materialer og sanitet du ønsker. Hvis du vil have en billig renovering af badeværelset, kan du gøre meget for at holde prisen nede. F.eks kan du nøjes med at få udskiftet fliser, håndvask, toilet og bruser.

Hvorfor er en badeværelse renovering så dyr?

Mange undrer sig over hvordan et så lille rum kan koste så mange penge at renovere eller ombygge. Badeværelset udsættes dagligt for vand og fugt, derfor stilles der ekstra store krav til udførelse. En anden ting er at der skal mange forskellige håndværkere til projektet. De skal koordinere mellem hinanden og sådan noget kan godt tage lidt tid. F.eks skal en murer derop ad 6-8 gange for at kunne udføre en komplet murerentreprise på badeværelset. Udover at materialerne koster en del, så er der også mange arbejdstimer i at få badeværelset til at stå færdigt.

En ombygning af badeværelset kræver planlægning

Inden du går i gang med at planlægge hvordan du vil have badeværelset skal se ud, er det en god ide at have gjort sig nogle tanker omkring dit budget. Hvis budgettet er realistisk, kan du gå i gang med at planlægge hvordan badeværelset skal bygges og indrettes. Mulighederne kommer meget an på hvor stort rummet er. Hvis der er skråvægge, vil det også kunne give nogle udfordringer. Er du på helt på bar bund, er der flere ting du kan gøre. Du kan kontakte et murerfirma og få dem til at komme ud til et uforpligtende møde, hvor i sammen kan gennemgå hvilke muligheder du har. Du kan også søge efter badeværelse billeder inde på Google. Der kommer en masse forskellige billeder frem, af hvordan man kan opbygge et badeværelse. Så kan du selv vælge hvad du kan lide og på den måde har du også lettere ved at fortælle mureren hvad du vil have.

Hvor lang tid tager det at renovere badeværelset

Hvor lang tid det tager at renovere badeværelset kommer an på hvor omfattende opgaven er. Hvis der blot skal males og udskiftet vægfliser kan det måske gøres på en uge. Men hvis du skal have lavet en komplet renovering kan det tage 4 uger eller mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *