Maylo

Categories
Uncategorized

Kingspan isolering – Spar penge på varmeregningen

Varme strømmer altid fra varmere til koldere, indtil begge sider når ligevægt, dvs. at temperaturen er den samme på begge sider. Du kan tænke på det som penge, der flyder fra din lomme til den person, der har overfaldet dig

Der er tre måder at stoppe denne varmestrøm på: isolering, blokering og refleksion. Isolering bremser varmestrømmen ved at indfange luftlommer i isolering. Dette gøres ved at bruge materialer som glasfiber, skum eller cellulose. Blokering stopper varmestrømmen ved fysisk at blokere den med noget som en dør eller et vindue. Reflektering reflekterer det meste af den varme, der kommer i kontakt med det, tilbage, f.eks. metalfolie eller en hvid tagflade

Den bedste måde at spare penge på din varmeregning på er ved at bruge hulmursisolering på husets ydervægge. Hulmursisolering består af to plader af metalfolie med et lag skum imellem dem. Metalfolien forhindrer varmen i at trænge igennem til indervæggen, mens skummet bremser varmens passage endnu mere.

De forskellige typer isolering

Der finder hovedsageligt 5 måder at isolere på.

Isolering af loft:

Loftet er et af de letteste steder at isolere. Du kan tilføje isolering til loftsbjælkerne uden problemer. Den mest almindelige type isolering til dette formål er glasfibervat, som fås i forskellige tykkelser. Du kan også bruge indblæst cellulose eller hårdskumsplader.

Isolering af væggene:

Der er to måder at isolere vægge på: indefra eller udefra. Begge metoder har deres fordele og ulemper.

Isolering indefra er nemmere og mindre forstyrrende, men det er måske ikke muligt, hvis dine vægge allerede er færdige. Hvis du isolerer indefra, skal du først fjerne alle vægpladerne eller gipsen. Derefter kan du tilføje glasfiber plader af pladevat, indblæst cellulose eller hårdskum.

Det er vanskeligere og mere forstyrrende at isolere udefra, men det er som regel mere effektivt. Det er nødvendigt at fjerne eventuelle sidesider, f.eks. mursten, sten eller stuk. Derefter kan du tilføje stive skumplader eller polyurethanskum til sprøjtning.

Isolering af gulvene:

Du kan isolere gulvet over et uopvarmet rum, f.eks. en kælder eller et krybekælderrum. Den mest almindelige type isolering til dette formål er glasfibermåtte. Du kan også bruge stive skumplader eller polyurethanskum, der kan sprøjtes på.

Facadeisolering:

Facadeisolering er en proces, hvor man isolerer en bygnings ydervægge. Dette kan gøres ude fra. Den sotre fordel ved dette, er at man får en helt ny facadesamtideg. Det svarer lidt til at give sit hus en varm frakke på.

Hulmursisolering:

Hulmursisolering er en proces, hvor man isolerer rummet mellem en bygnings inder- og ydervægge. Dette gøres normalt med plader af hård skum eller indblæst cellulose.

Hvis du har et opvarmet rum under gulvet, f.eks. et radiantgulvsystem, skal du isolere gulvet fra undersiden. Den mest almindelige type isolering til dette formål er hårdskum. Du kan også bruge glasfibermåtter eller indblæst cellulose.

Hvor meget isolering har du brug for

R-værdien er et mål for, hvor godt et isoleringsmateriale modstår varmestrømmen. Jo højere R-værdi, jo bedre er isoleringen. I Canada skal R-værdien for loftsisolering være mindst R-50, for vægge R-20 og for gulve R-30.

Hvordan kan jeg vide, om mit hus allerede er isoleret

Det kan du finde ud af ved at tjekke bygningsreglementet for din kommune. Bygningsreglementet angiver de krævede minimumsisolationsniveauer for nybyggeri. Du kan også hyre en professionel energirevisor til at foretage en revision af dit hus.

Hvad koster det at isolere med kingspan isolering

Omkostningerne ved at isolere dit hus med kingspan-isolering afhænger af husets størrelse, den type isolering, du vælger, og om du gør det selv eller hyrer en professionel. For et lille hus kan prisen være så lav som 10.000. For et stort hus kan omkostningerne være så høje som 35.000.

Konklusion

Isolering af dit hjem er en god måde at spare penge på energiregningerne og gøre dit hjem mere behageligt. Der findes mange forskellige typer isolering, og hvilken type der er mest hensigtsmæssig afhænger af klimaet, husets konstruktion og dit budget. Du kan isolere vægge, gulve, lofter eller ydersiden af dit hus. Isolering hjælper med at holde varmen inde om vinteren og ude om sommeren. Prisen for isolering varierer afhængigt af den type isolering, du vælger, og hvor meget arbejde der skal udføres for at installere den.

By Lars

"Lars, en dansk forfatter på maylo.dk, jonglerer mellem ord som en tryllekunstner og maler billeder med sine sætninger. Når han ikke sidder ved tastaturet, kan du finde ham med en kop kaffe i hånden og en latter på læben. Hans ord vil få dig til at grine, tænke og måske endda elske det skrevne sprog lidt mere."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *